Безглутенови сиренки с маслини и риган / Gluten-free breakfast buns with olives and oregano



Здравейте, приятели!
От както съм на НВХ най - много запитвания получавам за закуските.

Това хранене за деня се оказва най - трудно за повечето от вас.

Днес ви предлагам една от моите закуски - разбира се, не консумирам тези сиренки всеки ден, а редувам с останалите закуски, които споделям с вас  в Инстаграм и tiktok.
Сиренките, които ви предлагам днес са много лесни за направа и подходящи за носене в офис, в училище и дори на пикник.
От посоченото количество продукти получих 8 бр. питки с големина, като на снимките.

Необходими продукти:

2 яйца М размер
150 гр. кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
1 ч..ч фини безглутенови овсени ядки - накиснати за кратко и добре отцедени
2 пълни с.л с връх ленено брашно
шепа маслини Каламата - без костилки
шипка сух риган
250 гр качествено краве сирене
2 с.л зехтин
допълнително - овесени ядки или семена за поръсване.

Мярка  - ч.ч с вместимост 300 мл течност.

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете киселото мляко и содата. Разбъркайте и изчакайте содата да се активира.
Прибавете всички останали продукти. Добавете разбитите яйца, овесените ядки, лененото брашно, натрошеното сирене, маслините, ригана и зехтина.
Използвам това ленено брашно за рецептите си
Разбъркайте с вилица.
С помощта на ръцете си оформете малки питки, подредете ги върху хартия за печене и изпечете в загряна на 180 гр фурна.
По желания преди печенето може да поръсите оформените питки с малко овесени ядки или семена.
Охладете върху решетка.
Да ви е сладко и здравословно!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар