Безглутенов солен кекс с козе сирене и самардала - ВМНВ - Gluten-free salty cake with goat cheese and Allium siculum- LowCarb

Обещавам на този безглутенов солен кекс да му направя в най скоро време прилични снимки.
Качвам го засега така, понеже не очаквах да предизвика такъв голям интерес, след като го показах в Стори в Инстаграм профила ми, където споделям ежедневното си ВМНВ меню.
Много хора ми писаха с молба точно за тази рецепта, може би защото за повечето от вас най - трудни се оказват сутрешните хранения. И при мен беше така.
Правя уговорката, че си позволявам подобна закуска един път седмично и редувам с други варианти, позволени при ВМНВХ.
Но както се казва, хора сме и често ни се иска да намажем вкусни разядки върху "нещо като филийка".


Необходими продукти  

- за елипсовидна тавичка с приблизителни размери 31/24/7 - д/ш/в
2 големи яйца
250 гр козе сирене - може да замените с краве, ако не се погаждате с Козето
2 с.л в връх бадемово брашно
1 с.л с връх фини овесени ядки без глутен
1/2 кофичка кисело мляко - 225 гр.
1/2 ч.л био сода за хляб
1 ч.л суха самардала
малко зехтин  - за намасляване на тавичката преди печене

Начин на приготвяне:


В купа разбийте добре яйцата с вилица. Натрошете сиренето. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете в купата.
Смесете всички останали продукти и добавете и тях.
Получава се кексово тесто, но по - рядко от стандартното тесто за кекс, с което вероятно сте свикнали.
Изсипете сместа в тавичката, намазана предварително със зехтин и изпечете в загрята на 200 гр фурна до златиста и апетитна коричка.
Извадете кекса и го охладете много добре, без да се опитвате да го вадите от тавичката, защото е доста трошлив.
Когато изстине добре го нарежете на квадратни парчета и гарнирайте по избор - при мен беше с домашен пастет, маслинова паста и лютеница без захар.
Да ви е сладко!






Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар