Кето " Пържен Ориз" по китайски със свинско и зеленчуци / Keto Pork and Veggie Cauliflower Fried Rice


Здравейте, приятели!
Може би някои от вас знаят, че при Кето и ВМНВХ са ораничени голяма част от продуктите с високо съдържание на бързи въглехидрати, като картофите и ориза. За голямо съжаление точно с тях се  приготвят голяма част от ястията, с които сме свикнали от деца, както и някои любими екзотични рецепти.
Тези от вас, които се хранят с някаква рестрикция на въглехидрати - НВД, ВМ - НВХ и Кето, знаят, че за почти всяко предизвикателство си има решение.
Рецептата днес е за вкусно ястие в китайски стил, но без грам ориз. 
Оризът тук е заменен с карфиол, наситнен в чопър.


Ето и точните продукти за около 6 стабилни порции от това вкусно ястие, което също така може да си носите в кутия за бърз офисен или училищен обяд.

Необходими продукти:

400 гр свинско бон биле
2 средни по големина тиквички
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 моркова
1 глава лук
резен прясно зеле - около 200 гр
пресен карфиол - около 1 кг
резен пресен джинжифил - настърган на ситно ренде
2 скилидки чесън -  пресовани
2 с.л соев сос - използвам Kikkoman Безглутенов соев сос Тамари, който съдържа вода, соеви зърна, сол и оцет.
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л куркума на прах
1/2 ч.л кориандър на прах
зехтин

Отделно за омлета: 
4 яйца
зехтин
перца зелен лук - за сервиране

Начин на приготвяне:


В голям дълбок тиган загрях малко зехтин. Прибавих свинското месо, нарязано на ситно и подправих с черен пипер и кориандър. Готвих месото, докато къстчетата побелеят.
Извадих месото в чиния и в същия тиган започнах да приготвям зеленчуците.
Прибавих още малко зехтин и добавих лука, назаран на полумесеци, а след това  последователно морковите - наразани на жулиени, чушките - нарязани на лентички, зелето - нарязано на много тънки ивици,  карфиола - предварително наситнен с чопър или кухненски робот и на финал тиквичките, защото те се готвят най-бързо. 
Периодично разбърках зеленчуците, така че да останат леко хрупкави и да не се пресготвят.
Върнах месото в тигана при зеленчуците, овкусих със сол на вкус, соев сос, куркума и настърган джинжифил. Готвих още малко - не повече от минута, две.
В отделен тиган загрях малко зехтин и приготвих омлет от предварително разбитите яйца.
Нарязах омлета на тънки ленти и го добавих при пържения " ориз" от карфиол и свинско.
Сервирах с купичка допълнително соев сос и пресни зелени листенца лук.
Да ви е сладко и здравословно!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар