Здравейте, приятели!
Моето приключение в храненето без глутен и без захар продължава.
Днес ви предлагам рецептата за тези уникални бисквитки с банан и ябълка.
Вдъхнових се за тази рецепта от г-жа Янка Мандичева, която е админ на една прекрасна група във Фейсбук, която следя. Сърдечно й благодаря за рецептата!
И както винаги, няма да съм аз, ако не адаптирам по мой вкус и според наличните продукти у дома.
Пиша ви дословно продуктите, които използвах, за да получа бисквитките от снимките тук.
От посочените продукти се получиха около 18 бр бисквитки - зависи от големината.
Ако трябва да опиша текстурата - меки и сочни бисквитки със страхотен аромат на кокос и тахан.
Ето и точната рецепта:
Мярка - ч.ч с вместимост 300 мл течност
Необходими продукти:
4 малки ябълки - обелени и настъргани на едро ренде
1 банан - добре узрял и намачкан с вилица
2 с.л сусамов тахан
2 с.л натурален полифлорен мед
2 яйца L размер
25 гр кокосови стърготини
1/2 ч.ч бадемово брашно
1/2 ч.ч кокосово брашно
1/2 фини био овесени ядки без глутен
сока от 1/2 лимон
1 ч.л сода за хляб
Начин на приготвяне:
В купа смесих настърганите ябълки и намачкания банан. Добавих яйцата, предварително разбити с вилица, меда и сусамовия тахан. Разбърках с вилицата, за да се хомогенизират. Добавих лимоновия сок и содата.
Започнах да прибавам в купата и сухите съставки - брашната, овсените ядки и кокосовите стърготини.
Обърках всичко до меко тесто, от което с ръце да мога да оформя кръгли бисквитки.
Подредих бисквитките в голяма тава, покрита с хартия за печене и ги изпекох в загрята на180 гр фурна, на горен и долен реотан до златист, приятен загар.
Охладих бисквитките много добре върху решетка и които от тях останат (ако останат - хи, хи) , прибирам в кутия с капак.
На следващия ден са все така мекички и много вкусни.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар