Магданозени кюфтенца с извара на фурна/ Parsley meatballs with cottage cheese in the oven



Необходими продукти: за около 11 бр. кюфтенца


2 големи връзки магданоз с дръжките - нарязани на ситно
една връзка копър с дръжките - нарязана на ситно
2 връзки пресен лук - нарязани на ситно
2 големи яйца + белтъка на третото (жълтъка отделям за намазване на кюфтенцата)
400 гр извара - използвах на Олимпус
1 ч.л мая за хляб
1/3 ч.ч брашно - чашата е с вместимост 200 мл течност + още малко за овалване на кюфтенцата
сол и черен пипер на вкус
1с.л самардала - по желание
сусам за поръсване
1 с.л зехтин 

Начин на приготвяне:

В купа смесих нарязаните зелении - магданоз, копър и зелен лук. Добавих изварата, яйцата и единия белтък, брашното, маята и подправките. Разбърках добре с дървена лъжица до хомогенност. 
Сместа изглежда така

Оформих кюфтенца, които овалях в брашно и подредих в тава върху хартия за печене.
Намазах кюфтенцата с разбит жълтък, поръсих със сусам, залях всяко със струйка зехтин

и изпекох в загрята на  230 гр. фурна на долен и горен реотан до приятен загар.
Сервирах кюфтенцата със салата от градински домат, босилек и гръцко фета сирене.
Може да ги поднесете и с млечен сос.

Добър апетит!

Рецептата взаимствах от прекрасната кулинарка Бени ,но при нея кюфтенцата са пържени.


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!







I











 

Няма коментари:

Публикуване на коментар