Лесна бишкотена торта с вишни / Easy biscuit cake with cherries

Здравейте, приятели!
Десертът днес е лек, вкусен, много бърз и се приготвя като детска игра.
В средата на седмицата ще се подсладим с по парче Бишкотена торта с вишни.
Идеята за техниката на приготвяне видях в youtube канала  Моята кухня Източни Родопи, но адаптирах по свои вкус с различни продукти.
Ето и самата рецепта.
Трябва само скришом да приготвите тортата, защото тя трябва да престои една нощ в хладилника.

Необходими продукти 

 за тортен ринг с падащи стени - 26/28 см.
Пакет бишкоти Савоярди - 400 гр
Заквасена сметана - 700 гр - използвам 2 кофички на Олимпус
Замразени вишни - 200 гр (или плодовете от един буркан сладко от вишни) - 230 гр - използвам на Родна Стряха от Лидъл
397 гр подсладено кондензирано мляко
250 гр сирене Маскарпоне
100 гр настърган шоколад - за гарниране
2 с.л вишновка ( ром или коняк) - ако ще предлагате на деца - заменете с ванилия


Начин на приготвяне:

В голяма и дълбока купа (или подходяща тава) смесих заквасената сметана, кондензираното мляко и маскарпонето. Ароматизирах с вишновка.
Разбърках много добре с вилица до хогонизиране на крема (доста е рядък, но за 24 ч. престой на тортата в хладилник част от него попива, като напоява бишкотите).
Не слагам никаква захар, защото кондензираното мляко беше подсладено и тортата се получи чудесна на сладост.
В купата или тавата начупих бишкотите, като всяка от тях разделих на 4 малки парченца.
Обърках много добре бишкотите с крема.
Разделих тази смес на 3 части и подредих в тортената форма като редувах така: 
на дъното пласт бишкото с крем, ред вишни (ако използвате замразени вишни ги размразете предварително и отцедете добре), ред бишкоти с крем, вишни и последен ред бишкоти с крем.
Прибрах тортата в хладилник за една нощ.
На следващия ден отделих подвижния ринг на формата за торта, декорирах с шоколад и плодчета вишни и сервирах с кафето.
Да Ви е сладко!

 
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!
 























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар