Ябълков сладкиш " Три чаши" с грис / Apple cake "Three cups" with semolina



Здравейте, приятели!
Днес ви представям много бърз, лесен и икономичен сладкиш с ябълки.
Рецептата видях в YouTube канала Вкусно у Вали.
Вярна на себе си, направих някои промени по мои вкус.
Ето и продуктите, които ще са ви нужни, за да си приготвите и Вие това достъпно и много вкусно лакомство. 
Името на сладкиша идва от използваните основни сухи съставки - по една ч.ч.
Сладкишът е вкусен добре охладен.


Необходими продукти за тортена форма с размери 26 см. в диаметър.

1ч.ч брашно - аз сложих 1/2 ч.ч брашно и 1/2 ч.ч Мюсли с ябълка на Lagarone
1ч.ч захар
1ч.ч пшеничен грис
1 кг. ябълки
1 и 1/2 ч.л бакпулвер
1 капсула ванилия
1 ч.л канела
1 и 1/2 ч.ч прясно мляко
40 гр масло
2 с.л лимонов сок
пудра захар за поръсване
масло и мед за намазване - по желание
Изполвана ч.ч с вместиност 300 мл течност

Начин на приготвяне:

Подгответе си ябълките, като ги нарежете на ситни малки парчета. Поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмняват. Ароматизирайте ги с ванилията.
В купа смесете сухите съставки - брашното, мюслито, гриса, бакпулвера и канелата.
Затоплете млякото на котлона и в него сложете маслото, за да се разтопи.
Започнете да подреждате сладкиша във формата, застлана с хартия за печене.
Поръсете на дъното един пласт от сухите съставки, ред ябълки, ред сухи съставки, ред ябълки и завършвате със сухи съставки.
Залейте сладкиша с прясното мляко с масло. Ако млякото остава на повърхността, с вилица разместете леко пластовете, за да попие млякото.
Изпечете в загрята на 180 гр. фурна за около 50 мин.
По желание можете да намажете сладкиша след изпичане с масло и мед или да го поръсите, след като се охлади, с пудра захар.
Сервирайте сладкиша много добре охладен. Много е вкусен на следващия ден след изпичане.










Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар