Кюфтенца от сьомга на фурна / Oven baked salmon meatballs

Здравейте, приятели!
Днес ви предлагам вкусни и лесни кюфтенца от сьомга със зеленчуци на фурна.
Ако сте любители на рибата, като мен, и искате да разнообразите любимите си рецепти, пробвайте тези сочни кюфтенца. 
Може да ги сервираме с млечен сос, свежа салата или картофки Уеджис на фурна. 
Приятен апетит!

Необходими продукти:

1 кг филе от прясна сьомга 
чесън на прах - на вкус
черен пипер и сол- на вкус
зехтин
1 средна глава лук - фино нарязана на дребни кубчета
2 червена чушки - нарязани на малки кубчета
1 ч.ч (с вместимост 280 мл течност) хлебни трохи или същото количество смлени безглутенови овесени ядки
2 големи яйца, леко разбити
3 супени лъжици натурално крема сирене
1 връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте филето и го подсушете добре с кухненска хартия.
Поръсете го със сол, черен пипер и чесън на прах и изпечете в предварително загрята фурна за около 20 мин.
Раздробете внимателно изпеченето филе с вилица. Остранете всички кости ( ако има) с пинсета.
Загрейте малко зехтин в тиган и запържете лука и чушките. Отсранете от котлона и охладете.
В купа смесете запържените зеленчуци, рибата, галетата, яйцата, крема сиренето и ситно нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
С ръце или лъжица за сладолед оформете малки кюфтенца. Подредете ги върху хартия за печене, поръсете със зехтин и изпечете в загрята на 230 гр. фурна до приятен златист загар.


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар