Ябълкови мъфини с хрупкава маслено - канелена поръска /Apple muffins with crispy butter - cinnamon topping


Здравейте, приятели!
Днес за закуска и следобедно кафе приготвих за семейството си тези прекрасни ябълкови мъфини с хрупкава и ароматна поръска.
В тестото има доста масло и текстурата им е ронлива и топяща се в устата.
В съчетание на сочните ябълки и крупкавата канелена поръска, мъфините се оказаха идеални за слънчева и усмихната семейна неделя.
В кухнята ми ухае на есен, ванилия и канела.


Необходими продукри - за 12 бр.

за мъфините:
200 гр. меко масло на стайна темтература
200 гр. захар
3 бр.яйца - размер М
1 капсула ванилия
10 гр. бакпулвер
250 гр. брашно
3 средни по големина ябълки или 2 по - големи
за поръската:
60 гр. меко масло
60 гр. захар
100 гр. брашно
1 ч.л канела

Начин на приготвяне:


На мъфините:
Разбийте в купа с помощта на миксер маслото и захарта до гъст маслен крем. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате.
Добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Разбийте до еднородна смес.
Обелете, почистете от семките и нарежете ябълките на малки кубчета. Добавете ги към тестото и разбъркайте с шпатула.
Разпределете тестото в тавичка за мъфини, застелена с отделни хартиени формички в всяко гнездо.
На поръската:
В малка купа смесете всички продукти за поръската и претрийте с ръце до получаването на трохи.
Разпределете трохите върху мъфините.
Печете в загрята на 180 гр. фурна на долен и горен реотан около 40 мин. или до суха клечка.
Да ви е сладко!
Източник: Венера Осепчук

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!







 

Няма коментари:

Публикуване на коментар