Свинско филе с бекон и чътни от манго /Pork tenderloin with bacon and mango chutney

Здравейте приятели!
Сега му е времето на свинското.🙂

В тази публикация ви предлагам малко по- нетрадиционна рецепта за нашите географски ширини, която,уверявам ви 😉, ще се хареса и на любителите на традиционните пържоли.
Комбинираме сладък и солен вкус, аромат на опушено месо и за разкош добавяме хрупкав бекон.
Само доброто вино липсва.🍷😉
Ето как приготвих това крехко и ароматно месо.


Необходими продукти:

1,500 кг.свинско филе- добре почистено
6 слайда бекон
2 с.л дижонска горчица
2 с.л кафява захар Мусковадо
1/4 ч.л кайенски пипер (може да замените с черен пипер)
сол на вкус
1/4 ч.чаша Чътни от манго (може да замените с кайсиев конфитюр)
1 с.л соев сос Kikkoman
200 мл червено вино
1/2 с.л пушен червен пипер
Олио- за запечатване на месото

Начин на приготвяне:

Измийте добре месото, почистете от ципите и подсушете с кухненска хартия.
Смесете в купа кафявата захар, солта, кайенския пипер,пушения червен пипер и микса от подправки за свинско печено
Натъркайте добре парчето месо с тази смес.









Увийте внимателно лентите бекон около месото. Фиксирайте лентите бекон с помощта на клечки за зъби.


Загрейте малко олио в широк тиган.
Внимателно запечатайте месото от двете страни за кратко (около 3-4 мин.от всяка страна). Внимавайте при обръщането, като си помагате с кухненски прибори за месо( или с каквото разполагате😉🙂).
Прехвърлете месото в тава за печене.
В отделна купа смесете горчицата, чътнито и соевия сос. Разбъркайте добре.
С тази смес намажете месото отгоре.


Прибавете виното в тавичката за печене.
Покрийте месото с лист алуминиево фолио и печете в загрята на 200 гр. фурна за около 40 мин.
Отстранете фолиото и печете още около 40 мин. или до готовност и до приятен златист загар.
След изпичане оставете месото да се охлади и нарежете на тънки филийки.
Сервирайте с подходяща гарнитура според вкуса ви и полято със сосовете от печенето.
Да ви е сладко приятели!


Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога .Благодаря ви!











Няма коментари:

Публикуване на коментар