Шницели от тиквички с дип от заквасена сметана и пресен лук / Zucchini schnitzel with Sour cream and fresh onion dip


Необходими продукти  - за около 10 бр.

1.200 кг тиквички
4 яйца
250 гр брашно
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
олио за пържене
За дипа:
200 гр заквасена сметана
50 гр майонеза
100 гр крема сирене
50 гр гъсто кисело мляко
връзка пресен лук
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквичките на едро ренде. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят.
Отнема около 15 мин. С ръце добре отцеждаме тиквичките и ги прехвърляме в отделен съд ( правя тази процедура с изтискването на тиквичките два-три пъти, за да съм сигурна, че са добре отцедени от излишната течност).
В отделен съд разбиваме добре яйцата, прибавяме брашното, смесено с бакпулвера, и към получената гъста смес добавяме настърганите тиквички.
С лъжица гребваме по малко от сместа и пържим шницелите в силно загрято олио.
Поставяме всеки шницел върху салфетка или кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
За дипа: смесваме крема сиренето със заквасената сметана, майонезата и киселото мляко. Овкусяваме със сол и прибавяме ситно нарязания пресен лук. Разбъркваме добре и поднасяме с готовите шницели.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по-долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във FacebookБлагодаря ви!









Няма коментари:

Публикуване на коментар