Зимна салата с млечен дресинг и Kikkoman Понзу Цитрус сос / Winter salad with milk dressing and Kikkoman Ponzu Citrus sauce


Здравейте приятели!

Днес ви представям една салата със сезонни продукти, хрупкава, сочна и пълна с витамини.



Знаете, че през есенно - зимния период често забравяме за свежите зеленчуци и наблягаме повече на месото и по -  тежките месни и хранителни ястия.
Традиционните салати включващи пресни домати и краставици, не са така вкусни, както през лятото.
Тази салата, която сервирам днес, е идеална за разноообразяване на седмичното ни меню.
Може да послужи като лека вечеря,  в компанията на месо аламинут, или дори като добавка за сандвичи.
Дресинга е с прекрасния и идeaлен за целта Kikkoman Понзу Цитрус сос.

Сервирах салатата с Печено пиле в марината от Kikkoman Понзу Цитрус сос и босилково песто.
Бързо, лесно и невероятно вкусно.

И да ви напомня, че до края на предизвикателството на Kikkoman остават само 7 дни.


Включете се и вие, ако обичате да готвите и да експериментирате и освен, че ще зарадвате любимите си хора с вкусна храна, може да спечелите много награди.
  • Покана за Kikkoman мастър клас – демонстрация на техники за използване на соев сос със специалното участие на шеф Петър Михалчев;
  • Двадесет комплекта за приготвяне на вкусни ястия Kikkoman;
  • Всеки участник получава подарък електронната книга с рецепти на Kikkoman "Традиционни рецепти естествено + К"! 
    За подробности може да кликнете Тук.  Ако решите да подкрепите мен, използвайте тази Форма  
  • Може да участвате и като Регистрирате касовата си бележка и участвате в надпреварата за 160 дневни награди, 24 седмични и една голяма награда (Универсален уред за готвене Tefal Optic Grill)


Необходими продукти:

1/2 прясна зелка- нарязаната на тънки жулиени
2 моркова - настъргани на едро ренде
парче глава от целина ( около 100 гр) - настъргана на едро ренде
200 гр сладка царевица от консерва
150 гр шунка - нарязана на тънки жулиени
връзка пресен магданоз - нарязан на ситно
черни маслини - за украса
за дресинга:
200 гр заквасена сметана
2-3 с.л - Kikkoman Понзу Цитрус сос
сол и черен пипер на вкус
2 с.л зехтин ( или олио)

Начин на приготвяне:

В подходяща купа поставяме първо нарязаното зеле и го претриваме с ръце, за да омекне. Добавяме останалите продукти, без тези за дресинга.
В отделна купа разбиваме много добре с вилица сметаната, Kikkoman Понзу Цитрус сос, зехтина, солта и черния пипер. Разбъркваме много добре продуктите за салатата с дресинга и сервираме.



Продукти за Печено пиле с босилково песто и Kikkoman Понзу Цитрус сос

1 пиле - транжирано на отделни порционни парчета
3 с.л  Kikkoman Понзу Цитрус сос

За босилковото песто:
листата от връзка пресен босилек
2 с.л смлени орехи или други ядки по ваш избор (предварително ги накиснете и обелете от люспите)
5 с.л зехтин
1/4 ч.ч настърган пармезан
2 ч.л пресно изцеден лимонов сок
черен пипер на вкус
Може да използвате и готово песто, но домашно приготвеното винаги е за предпочитане

Смиламе босилека и орехите в блендер. Добавяме 3 с.л зехтин и разбъркваме.Прибавяме пармезана , останалото количество зехтин, лимоновия сок, черния пипер и разбъркваме добре.
Натъркваме с ръце парчетата пиле с пестото от всички страни. Поставяме ги в тавичка. Заливаме с  Kikkoman Понзу Цитрус сос  и печем в загрята на 250 гр. фурна до приятна хрупкавост и загар на кожичката.
Не съм солила пилето допълнително ( използвах само солеността на Цитрусовия сос), но ако прецените може да посолите на вкус.




Ако ви е харесала рецептата, моля помогнете ми да я популяризирам като я споделите с бутоните по - долу в социална мрежа по ваш избор.
За да получавате първи новини за нови рецепти може да последвате страничката ми във Facebook


Всички мои рецепти със соев сос може да проследите Тук




2 коментара: