Необходими продукти за 4 порции:
2 бр пилешки бутчета - предварително разделени на подбедрица и горно бутче (или 4 парчета пилешко месо по ваш избор)
200 гр пресни печурки
400 гр пресен спанак
връзка пресен лук - нарязан на ситно
2 пресни домата - обелени и нарязани на кубчета
сол и черен пипер на вкус
1 с.л червен пипер
връзка пресен магданоз
3.5 литра вода
1 с.л брашно - за сгъстяване
Начин на приготвяне:
1. Започнете с почистването и измиването на спанака. Отделете го настрани.
Почистете гъбите и ги нарежете на тънки резени заедно с пънчетата.
Измийте парчетата пиле и ги подсушете с кухненска хартия.
2. В тенджера с малко мазнина запържете лука, добавете спанака и сотирайте няколко мин. Прибавете нарязаните гъби и гответе докато омекнат.
Внимателно поставете в тигана парчетата пиле и гответе по 2-3 мин от всяка страна, докато месото побелее. Поръсете с червения пипер, енергично разбъркайте продуктите, така че червения пипер да полепне по тях и веднага изсипете в тенджерата кубчетата домати.
Доматите веднага пускат течност и по този начин не правим дълга и тежка запръжка на ястието.
Налейте водата. Сложете капака на тенджерата, намалете котлона и гответе до готовност.
3. Проверете с вилица дали месото е омекнало достатъчно. Посолете на вкус. Сгъстете яхнията с 1 с.л брашно размито с малко водичка.
Гответе още 1-2 мин и остранете ястието от котлона.
Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и поднесете с пресен домашен хляб.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар