Необходими продукти:
Около 1.200 кг Свинска плешка или Свински врат без кост
2 глави лук
6 скилидки чесън - необелени
3 големи моркова
резен целина
черен пипер и кимион - за обтриване на месото
сол на вкус
1 с. л мека Дижонска горчица
1.1 ч.ч Тъмна Бира
Начин на приготвяне:
С остър нож направете диагонални разрези в двете посоки върху месото. Обтрийте със сол, черен пипер и кимион. Поставете месото в огнеупорен съд с капак. Наредете около месото кореноплодните - лъка, чесъна, морковите и целината. Налейте в съда 1 ч.ч вода.
Печете месото с капака около 30 мин на 250 градуса. Обърнете парчето месо, намалете фурната на 200 и печете още около час.
Малко преди края на печенето махнете капака на съда, налейте 1/2 ч.ч тъмна бира размита с 1 с.л горчица.
Допечете без капак до златиска коричка.
Прецедете соса през широка цедка - претрийте през цедката лука, чесъна и целината. Морковите оставете цели за сервиране.
Нарежете месото на тънки резени и сервирайте поляти със сос и гарнирани с задушените моркови и пържени картофки.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар