Мини Банички със спанак и сирене / Mini pies with spinach and cheese



Здравейте, приятели!
Днес ви предлагам тези мини банички със спанак и сирене.
Любими са на моето семейство - за разходка сред природата, за пикник на открито, за парти или просто за неделна закуска. 
Приготвят се лесно и още по -бързо изчезват.

Идеята за тяхното оформяне видях ето Тук
Разбира се, тези от Вас, които са работили с турски кори, знаят техните за техните предимства.
Аз използвам точени кори за баница, като избирам от наличните на пазара, но най - често такива без консерванти. Те са малко по-твърди от финните точени кори. При мен това е личен избор.
Вие, разбира се, бихте могли да използвате по-финни кори и тогава формата на баничките би била по-прецизна.
Ето и рецептата.

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница - използвам Сърбиянка или Одрински кори -показаните тук банички са с Одрински кори
2 яйца и 1 белтък (жълтъкът отделям за намазване на баничките)
200 гр сирене
200 гр спанак
2 стръка пресен лук
1/2 ч.л сода за хляб
1/2 кофичка кисело мляко
1 с.л брашно
слънчогледово олио за намазване на корите
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

В тиган задушете спанака с пресния лук .
Отделете настрани и изчакайте да изстине.
В купа натрошете сиренето, добавете разбитите яйца, киселото мляко с добавената в него сода за хляб и брашното. Накрая добавете задушения спанак и лука. Разбъркайте. 
Това е плънката за баничките.
Развийте корите за баница.
Всяка кора на Одринските кори е под формата на правоъгълник. 
Разделете всеки от тези правоъгълници на две през средата. От всяка кора се получават два малки квадрата. Всеки от тях намажете с олио. 
В средата сложете малко от плънката. Завийте с въртеливи движения, като започнете да завъртате кората по посока на часовниковата стрелка.
Краищата които стърчат завийте отгоре. 
Обърнете баничката и поставете в тава върху хартия за печене.
 Така процедирате, докато свършат корите и плънката.
От посочените количества ми излизат 15 бр. малки банички.
Накрая намажете баничките с разбит жълтък, поръсете със сусам и печете в предварително загрята фурна на 250 градуса до зачервяване.
Ние обичаме баничките приятно хрупкави, и затова не ги завивам с кърпа. Ако ги завиете, ще станат мекички - въпрос на вкус.
Да Ви е сладко!






















Няма коментари:

Публикуване на коментар