Мариновано печено пиле с кореноплоди и винен сос / Marinated roast chicken with root vegetables and wine sauce



Необходими продукти:

4 пилешки бутчета - по едно на порция
1 голям резен корен целина
3 моркова
2 глави лук
резен пащърнак
50 мл бяло вино
50 мл вода
За маринатата:
Зехтин Екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
смес от сухи подправки:
 - по една 1с.л мащерка, риган, майрона, босилек, чесън на прах, куркума

Начин на приготвяне:

В купа смесих зехтина и сухите подправки. Разбърках с вилица много добре, за да се смесят.
С тази смес натрих хубаво пилешките бутчета и ги оставих да се мариноват за 4 часа в хладилник.
Нарязах кореноплодните на лентички, а лука на едро.
Подредих зеленчуците в дълбока тава, върху тях подредих пилешкото месо, заедно с маринатата. Добавих малко водичка и бялото вино.
Изпекох в загрята на 20 гр.фурна до готовност, като по време на печенето обръщам бутчетата един път, за да се изпекат и отдолу и втори път, отново отгоре за хрупкава изкусителна коричка.
Сервирам с порция салата.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм 

Благодаря!




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар