Нисковъглехидратен Огретен с броколи, шунка и грах/ Low carb gratin with broccoli, ham and peas



Здравейте, приятели!
Рецептата за днес е с главното участие на любимите броколи. Реших да приготвя вкусен огретен, който не е съвсем класически, защото е без сос бешамел. Добавих грах и щунка и се получи много вкусно и засищащо ястие, което е подходящо и за кутията ви за офисен или училишен обяд за следващия ден.

Ето и какво ше ви е нужно, за да си го приготвите и вие.

Необходими продукти:

400 гр замразени броколи
400 гр замразен грах
400 гр шунка
200 гр краве сирене
250 мл течна готварска сметана
3 яйца М размер
60 гр масло
сол и черен пипер на вкус
200 гр настърган кашкавал
200 гр сирене моцарела

Начин на приготвяне:


В тенджера с вряща подсолена вода пускам розичките замразени броколи за кратко - за 2-3 мин. Веднага след това ги обливам със студена вода, за да спре процеса на готвене.
В тиган с малко масло задушавам граха.
Продуктите за огретена подреждам в правоъгълна тава за печене 35 см., намазана с масло.
Върху зеленчуците разпределям натрошеното краве сирене и моцарелата, наразана на кубчета.
В отделна купа разбивам яйцата и сметаната. Посолявам и подправям с черен пипер. Изливам сместа върху зеленчуците.
С помощта на вилица разпределям равномерно яйчената смес.
Отгоре поръсвам щедро с настъргания кашкавал
Пека в загрята на 220 градуса фурна до златисто.
Сервирам с млечно - чеснов сос и пресни зеленчуци.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!










 

Няма коментари:

Публикуване на коментар