Крем с тиква и маскарпоне / ream with pumpkin and mascarpone


Здравейте, приятели!
Днес Ви представям лесен, бърз и много вкусен крем с тиква и маскарпоне.
Идеята за подобен крем видях при моето кулинарно другарче Бени, за което й благодаря!
За подслаждане съм използвала кафява захар при изпичането на тиквата. При седмичното пазаруване обаче не ми доставиха сметана и се наложи да импровизирам, защото вече се бях снабдила с тиква и маскарпоне. 😊

Така се получи моята вариация на вкусен кадифен крем с тиква и маскарпоне.



Необходими продукти - за около 6 порции

3 ч.ч предварително изпечена тиква - тиква Цигулка разполових на две и изпекох, поръсена с кафява захар и канела, в тавичка с малко вода до омекване на тиквата
250 гр сирене маскарпоне
2 ч.ч домашен млечно - яйчен крем или същото количество ванилов пудинг без варене на Д-р Йоткер, приготвен според инструкциите на опаковката

Начин на приготвяне:

От изпечената, добре охладена тиква, с помощта на лъжица, отделих част от месестата част и пасирах с пасатор го гладка смес. Смесих с ваниловия крем и маскарпонето. Не се наложи да подслаждам допълнително, но ако обичате по - сладко може да подсладите с малко мед, кленов сироп или пудра захар. Пасирах отново за кратко.
Разпределих крема в купички и охладих в хладилник за около 30 мин.
Сервирах крема поръсен със захарни конфети.
Това е!
Бързо, лесно и вкусно!

П.П Тиквата пека като я разполовявам на две, почиствам от семките и в кухините поръсвам с кафява захар и щипка канела. Поставям тиквата, с кората надолу, в тава с малко вода и пека в загрята на 200 гр. фурна до омекване. Получената по този начин тиква използвам за направата на тиквено пюре, което влагам в различни десерти - кейк с тиква, тиквени сладки, кремчета, чийзкейк и т.н






Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете съобщение в Инстаграм или на ФБ страничката.

Благодаря!








 

1 коментар:

  1. Страхотен блог, топ публикация! С удоволсвтие посещавам този сайт почти всеки ден! Успех в развитието!


    На село
    Град Кюстендил Овощната градина на България

    ОтговорИзтриване