Разядка с тиквички и яйца / Dip Recipe with zucchini and eggs

Здравейте, приятели!
В дългите летни дни семейните вечери могат да изглеждат и така.
Липсват в кадрите само чашите с вино (за възрастните) и домашна лимонада (за децата).
Разядката, която ви предлагам днес е много лесна. 
Може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилник (не бих рискувала повече от два дни, но така или иначе няма кой да я пожали толкова време).
В съчетание с градински домати и пресен домашен хляб (тук току - що изпечени чаабати, за които ще напиша рецепта допълнително) ще разполагате с бърз и лесен вариант за обяд или вечеря, а защо не и за сандвичи при летните ви разходки.
Ето и рецептата - за голяма купа за супа (пълна до горе.

Необходими продукти:

3 тиквички
3 яйца - предварително твърдо сварени
200 гр сирене
1 връзка копър
2 скилидки чесън
зехтин Extra Virgin
3 с.л гъсто кисело мляко
2 стръка пресен лук
черен пипер  и сол на вкус - ако сиренето е солено, пропуснете солта

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на тънки продълговати ленти по дължина. Подредете ги върху хартия за печене. Посолете и поръсете със струйка зехтин.
Изпечете на фурна до златист загар. Отделете настрани, за да се охладят добре.
В купа смесете натрошеното сирене, киселото мляко, сварените яйца (настъргани на едро ренде или намачкани с вилица, ако искате да усещате по - едри парченца), ситно нарязания копър, ситно нарязания лук и намачканите скилидки чесън.
Нарежете изпечените лентички тиквички на малки кубчета и ги прибавете при останалите продукти.
Разбъркайте добре.
Украсете със заделени резенчета яйца, маслини и стръгче копър и сервирайте.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!













 

Няма коментари:

Публикуване на коментар