Фритата с тиквички, гъби и царевица на фурна /Oven backed fritata with zucchini, mushrooms and sweet corn

Здравейте приятели!
На мен вече ми е пролетно и поканих пролетта в моята кухня.

Попаднаха ми прекрасни и свежи тиквички и пресен лук и реших да разнообразя и зарадвам семейството си с нещо свежо.
Предлагам ви рецепта за фритата на фурна с тиквички, гъби и царевица.
За чудесния вкус на ястието се погрижиха и провансалските подправки.
Сервирах със свежа салата и чаша бяло вино (за възрастните)!
Усмихнете се и да ви е сладко!


Необходими продукти:

60 гр. масло
2 средни по големина тиквички
250 гр. гъби
1 връзка пресен лук
100 гр сладка царевица от консерва
4 яйца
250 гр кашкавал - заделете малко за поръсване отгоре.
щипка сух риган
щипка сух босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


Загрейте маслото в подходящ широг тиган.
Нарежете лука на ситно и го прибавете при маслото.
Пържете 1-2 мин.
Прибавете тиквичките (нарязани на колелца) и гъбите (нарязани на едро).
Разбъркайте и гответе, докато гъбите поомекнат (отнема около 6-8 мин).
Добавете сладката царевица.
Посолете на вкус и подправете с черен пипер, босилек и риган. Разбъркайте.
Оттеглете тигана от котлона и изчакайте плънката на фритатата да се охлади.
Прибавете яйцата (предварително разбити с вилица) и настъргания кашкавал.
Изсипете продуктите в подходяща тава застлана с хартия за печене, заравнете, поръсете със заделения кашкавал и печете с загрята на 200 гр. фурна до златисто.
Преди сервиране поръсете със свеж магданоз.
Да ви е сладко!


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар