Ябълков щрудел с бисквити на Пепи Стоева / Pepa Stoeva's Apple strudel with biscuits



Най - вкусния ябълков сладкиш до този момент за мен!
С благодарности на Пепи Стоева за чудесната рецепта.
Много малко промени направих - не съм добавяла лимонов сок в плънката и намалих с малко захарта (това зависи и от сладостта на ябълките).
Вместо стафиди използвах сушени череши на Serena (сушени без консерванти) и ароматизирах с ром.



Необходими продукти:

1 пакет фини кори за баница
10 гр канела на прах
200 гр едро смлени орехохи ядки
100 гр сушени череши
100 гр смлени обикновенни бисквити - по време на пости използвам 
Бисквити NESTLÉ ЖИТЕН ДАР - Обикновени. През останалото време може да използвате каквито предпочитате обикновени бисквити с масло.
4 големи сладки ябълки - обелени и настъргани на едро ренде
1/2 ч.л ром или толкова ромова есенция
6 пълни с.л захар
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Смелете с блендер орехите и бисквитите
2 Накиснете суше ните череши за кратко, за да омекнат
3. Настържете на едро ренде ябълките
4. В голяма купа смесете продуктите за плънката - орехите, бисквитите, сушените череши, настърганите ябълки, захарта, канелата
5.  Лист кора се намазва тънко (с четка) с олио, върху него се поставя още един лист, който също се намазва с олио  и върху него се поставя третия лист. За едно руло се ползват 3 листа
6. Поръсете с малко от плънката - Цялата смес се разпределя почти по цялата повърхност на кората, от едната къса, към другата къса страна.
7.Завиват се на нестегнато руло и се поставят в тавата за печене (която предварително е застелена с хартия за печене. 
8. Така се  подготвят и останалите рула 9.Готовите наредени рула се намазват отгоре с олио/или масло. 10.Нареденият щрудел се пече в предварително загрята на 190* фурна (без вентилатор) до зачервяване  - около 30 мин. 11. Изважда се и оставя да изстине за 5-6 мин, след които се поръсва с пудра  захар, смесена с малко канела.  


Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар