Постни банички със зеленчуци и орехи / Vegan Phyllo Dough Rolls with vegetables and walnuts


Здравейте приятели!
Днес Ви предлагам много вкусни рулца от кори за баница с плънка от зеленчуци и орехи - хрупкави, с намигване към арабската кухня и много ароматни.
Рецептата е изцяло постна. Подходяща е за хора, които спазват постите, както и за тези които по една или друга причина избягват млечните и яйцата.
За мен тази рецепта е вариант за разнообразяване на закуската ми по време на постите (сутрешното хранене ми е най - трудно като варианти).
Постните банички се оказаха чудесен и засищаш вариант, а в комбинация със свежа салата - идеалния обяд в постните дни.
У дома се харесаха много дори от непостещите и затова ги споделям с вас.
Надявам се да ви харесат!


Необходими продукти:


1 пакет фини кори за баница - използвах за тази рецепта кори Златната царица
280 гр консервирани гъби печурки - добре отцедени от течността
1/2 пакет замразени зеленчуци (грах и моркови) на Бондюел - общо 200 гр
3 стръка праз - ситно нарязани
200 гр орехови ядки - ситно нарязани
сол и черен пипер на вкус
канела - на върха на ножа
джинжифил и чесън на прах - на върха на ножа
1 с.л илио и още малко за намазване отгоре на баничките

Начин на приготвяне:

В тиган задушете праза. Прибавете гъбите и замразените зеленчуци и гответе около 10 мин. Опитайте за готовност- зеленчуците трябва да са омекнали. Накрая прибавете в тигана орехите и пържете още 1-2 мин., като разбърквате.
Подправете със сол и черен пипер на вкус и овкусете с подправките.
Оставете плънката да се охлади.
Развийте корите за баница.
Вземете един лист, намажете го с олио, прегънете на две откъм късата страна.
Сложете в единия край на прегънатия лист малко от плънката.
Започнете да прегъвате от тази страна, която е към вас, но не до края.
Направете две прегъвания, след това прегънете навътре към плънката двете перпендикулярни на вас страни.
Продължете  завиването на рулцето.
По този начин процедирайте с всички кори, докато свърши плънката.
Поставете оформените пурички в тава застлана с хартия за печене, като съвсем леко ги намажете отгоре с мазнина.
Печете в загрята на 200 гр фурна до златист загар.
Не покривайте баничките с кърпа след изваждането от фурната, за да останат хрупкави.


Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!







































2 коментара:

  1. Еха! Чудесни банички, страхотна идея! Девойчето ми у дома стриктно пости и вече не знам какво да й измислям! Това ще й го направя непременно, Ради! Благодаря за рецептата! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Дано да й харесат.❤ Да споделиш после.
    Целувки!

    ОтговорИзтриване