5.01.2019 г.

Ронливи сладки с орехов пълнеж / Friable cookies with walnuts filling


Необходими продукти:

1 яйчен жълтък
4 с.л прясно мляко
75 гр. пудра захар
1 пакетче Ванилова захар на д-р Йоткер
75 гр краве масло - разтопено
250 - 300  гр брашно ( варира от големината на яйцето)
3 ч.л бакпулвер
За пълнежа:
50 гр захар на кристали
1 пълна с.л какао - с връх
3 с.л ликьор Амарето - или вода ( аз сложих една каплула есенция ром на д-р Йоткер разтвирена във вода)
75 гр орехи - смлени
1 яйчен белтък

Начин на приготвяне:

В купа разбийте жълтъка, пудрата захар, ваниловата захар и маслото и замесете тесто.
Завийте тестото с домакинско фолио и го поставете в хладилника за около 1 ч.
За пълнежа: смесете в купа захарта, смлените орехи и какаото. Добавете ликьора или водата.
Разбийте белтъка от яйцето на пяна и го добавете към пълнежа.
Разточете тестото на тънък пласт. Разпределете посредата пълнежа, завийте на руло и разрежете на триъгълници.


Поставете сладките в тава , върху хартия за печене.Печете в загрята на 180 гр. фурна до златист загар - отнема около 20 мин.
Охладете добре и поръсете с пудра захар.




Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.

Благодаря ви!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...