4.12.2018 г.

Топла салата с гъби и червен боб / Warm mushroom and bean salad



Необходими продукти: за около 3 порции

500 гр гъби печурки
2 глави лук
400 гр консерва червен боб - използвам на Bonduelle
сол и черен пипер на вкус
1 с.л зехтин или олио
2 с.л сос Kikkoman Ponzu  с лимон - или друг вид соев сос
сока на половин лимон
връзка пресен магданоз - за поръсване при сервиране



Начин на приготвяне:

Нарежете лука на полумесеци, а гъбите на едро. Загрейте мазнината в тиган.Прибавете лука и пържете докато омекне и придобие причтен златист загар, Добавете гъбите. Гответе, докато се изпари водата, кочто гъбите пускат. Лука и гъбиоте трчбва да останат на мазнина.
Оттеглете тигана от котлона и изчакайте продуктите да се охладят добре.
В подходяща къпа смесете лука, гъбите и боба ( изплакнат от водата в консервата).
Подправете с черен пипер и сол  на вкус, соевия сос и лимоновия сок.
Поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Идеална вечеря или обяд за постещите, поднесена самосточтелно или върху препечени филийки..
Да ви е сладко!



Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.

Благодаря ви!

 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...