Необходими Продукти - за 3 порции
3 тиквички
125 гр сирене Моцарела - настъргано
200 гр крема сирене
100 гр заквасена сметана
100 гр настърган Пармезан
400 гр пресен спанак
2 скилидки чесън - пресовани през преса за чесън или намачкани на пюре
2 стръка пресен лук
12 слайда бекон - нарязани на тънко
1 с.л зехтин или слънчогледово олио
черен пипер и сол на вкус
връзка пресен копър
Начин на приготвяне:
1.Започваме с подготовката на тиквичките.
Разрязваме всяка тиквичка надлъжно на две половини. Издълбаваме внимателно вътрешността с лъжица и я запазваме за плънката.
2.Измиваме и подсушаваме спанака.
Нарязваме лука на ситно.
В тиган с малко мазнина задушаваме лука. Готвим 2-3 мин, докато лука омекне. Добавяме спанака на порции. Сотираме 2-3 мин. с разбъркване. Прибавяме вътрешността на тиквичките нарязана на кубчета. Оттегляме сместа от котлона и я оставяме да се охлади.
3.В купа разбъркваме крема сиренете, заквасената сметана, моцарелата , пармезана и охладената плънка от спанака и тиквичките. Подправяме със сол, черен пипер на вкус и нарязания на ситно копър.
Пълним всяка половина от тиквичките с малко от плънката.
Увиваме със слайдовете бекон и печем в загрята на 200 г. фурна до приятен златист загар на бекона.
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделите тази рецепта чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваш избор или харесайте страничката на блога в Facebook.
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар