Кавърма с гъби и лук/ Bulgarian stew "Kawarma" with pork, mushroom and onion



Необходими продукти за около 4-5 порции

600 гр свинско бонфиле
500 гр гъби печурки
3 големи глави лук
2 с.л олио
3 с.л домашна паприка от печени червени чушки капия (може да замените с едросмляна качествена лютеница)
200 мл червено вино мерло
1 ч. л кимион
сол и черен пипер на вкус
2 стръка ронена чубрица или 1 с.л суха чубрица

Начин на приготвяне:


Измийте и подсушете месото с кухненска хартия. Нарежете го на хапки.
Обелете лука и го нарежете на едро. Почистете гъбите и ги нарежете на едри парчета, малките от тях може да оставите цели.
Загрейте мазнината в тенджера. Прибавете хапките месо, поръсете с кимион и черен пипер, разбъркайте и запържете, докато месото придобие апетитен загар. 
Добавете лука и гъбите и отново разбъркайте. Гответе още 10 мин, докато лука поомекне и ястието остане почти на мазнина. Прибавете паприката, разбъркайте, налейте виното и похлупете с капак. Намалете котлона и оставете кавърмата да къкри, докато месото напълно омекне.Ако се наложи, може да добавите малко топла вода (в случай, че обичате повече сос)
На финала на готвенето, поръсете с ронена чубрица.
Сервирайте с домашно приготвено картофено пюре и клонки пресен магданоз.
Да ви е сладко, приятели!


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Благодаря ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и партньорства използвайте ел.поща за контакт.

Благодаря!























 

Няма коментари:

Публикуване на коментар