12.11.2019 г.

Мъфини с моркови и лешници /Muffins with carrots and hazelnuts



Необходими продукти:

Продуктите измервам с ч.ч с вместимост 300 мл течност ( вода)
1 и 1/2 ч.ч. брашно
3 настъргани моркова
1/2 ч.ч. счукани ядки - орехи, лешници
(Морковите нарязах на ситно с чопър, отново с чопър смелих лешниците почти на брашно)
1/2 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. олио
1/4 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 пакетче бакпулвер на д-р Йоткер
1 ч.л канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1капсула ванилия


Начин на приготвяне:


Захарта, меда, яйцата, олиото и прясното мляко се разбиват с миксер. Добавят се брашното, бакпулвера и подправките, до получаването на хомогенна смес. Накрая се прибавят морковите и смлените ядки, обърква се добре. 
Сместа се разпределя във формички за мъфини и кексчетата се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 25 мин.
Проверяваме за готовност с клечка за зъби- по нея не трябва да има полетнало тесто.

 Адаптирано от кулинарен подфорум







Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!



2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...