Свински котлети с ябълки и лук в йенски съд / Pork chops with apples and onion in Jena Glass Casserole



От серията бързи, лесни и много вкусни рецепти.
Подготовката ще ви отнеме около 15-мин, заедно с подреждането в съда.
Налейте си чаша вино. Вашето суетене в кухнята приключи.
 Останалото ще свърши фурната.

Необходими продукти:

4 бр свински котлети 
5 големи глави стар лук
8 бр. ябълки  - от сортовете Грани Смит, Ред Джонапринс, Флорина или Златна Превъзходна
2 бр. сух дафинов лист
2 зрънца бахар
черен пипер и сол  - на вкус
1 ч.л сладък червен пипер
1 с.л олио
1 к.ч вода - около 100-120 мл.

Начин на приготвяне:


Начукваме и изстъняваме котлетите с дървено кухненско чукче.
Посоляваме и поръсваме с прясно смлян черен пипер.
Нарязваме лука на едро. Обелваме и нарязваме ябълките на кубчета.
Подреждаме на дъното на подходящ йенски съд половината от лука и ябълките.
Върху тях разпределяме котлетите, поръсваме с червения пипер.
Подреждаме и втория пласт от ябълките и лука.
Подправяме с дафиновия лист и бахара. Наливаме водата и олиото.
Поставяме капака на йенския съд.
Печем на 250 гр до завираме на течността.Намаляваме фурната до 200 гр и печем още час и половина.
Приятен апетит!

Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!





Ако ви допада комбинацията на месо и плодове, може да погледнете и тази рецепта за Свинско филе с ябълки и целина на фурна



Няма коментари:

Публикуване на коментар