Кейк с течен шоколад и стафиди / Cake with chocolate cream and raisins



Необходими продукти:

 4 яйца
250 гр захар
250 гр брашно
250 мл прясно мляко
100 мл олио
3 с.л течен шоколад - използвам домашен или течен шоколад  - какаово - лешникова паста Гайо. Може да замените с Нутела
1 бакпулвер
2 ванилии
шепа стафиди - предварително накиснати за кратко във вода

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера и ванилиите.
Отделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме белтъците и захарта на сняг. Прибавяме жълтъците и продължаваме да разбиваме.
Следва прясното мляко и олиото. Отново разбъркваме. Добавяме брашното с бакпулвера и ванилиите и разбъркваме отново с миксера.
Изсипваме половината от тестото  в тавичка с приблизителни размери 23/35 см , застлана с хартия за печене. Отгоре разпределяме внимателно, с помощта на лъжица, течния шоколад, като се стараем да направим шарки по наш вкус.
Посипваме със стафидите. Разпределяме отгоре и останалото тесто.
Печем в предварително загрята фурна на 180 гр. до суха клечка.
Приятен апетит!


Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!


Няма коментари:

Публикуване на коментар