Тиквени сладки/Pumpkin Cookies


Когато навън е " златна" есен, но дъждовна, какво друго да прави човек, освен да изпече сладки.
И не какви да е, а с " царицата" на есента - тиквата.
Тези сладки съм си записала от кулинарните форуми на бг мама и по точно от една от Коледните теми, като Тиквените сладки на Стаси.
В оригинал сладките се правят с бяло брашно и бяла захар, тиквата е сварена и е по - малко, но то няма да съм аз, ако не внеса промени.
Така се родиха моите си меки тиквени сладки без бяло брашно и бяла захар и не с варена, а с печена тиква.
Слепването с крем съвсем не е задължително, но силно препоръчително. 
Аз използвах крем с маскарпоне и мед и такъв с крема сирене, мед и тахан от кашу (вторият вид не стигна до снимки, поради обясними причини - бяха изядени първи)
Ето и моята модифицирана рецепта - от това количество се получават около 25 бр сладки  - преди слепването

Необходими продукти:

350 гр пълнозърнесто брашно - използвам Екосем
1 1/2 ч.л бакпулвер
1 ч.л цейлонска канела на прах
щипка смляно индийско орехче
щипка сол
110 гр меко краве масло
180 гр кафява захар - в оригиналната рецепта цели 300 гр.
400 гр предварително изпечена тиква цигулка
1 яйце - L размер
1 капсула ванилия

Начин на приготвяне:



В голяма купа пресявам брашното с бакпулвера, канелата, индийското орехче и солта.
Мекото маслото разбивам със захарта с помощта на миксер. Добавям тиквата и разбиването продължава, докато сместа стане еднородна. Следват яйцето и ванилията. 
Брашнената смес добавям на порции.
Разбърквам добре, докато тестото стане гладко и еластично.
Оформям сладките с помощта на лъжица, върху тава, застлана с хартия за печене, като правя купчинки на разстояние една от друга, защото сладките леко се надуват от набухвателя.
Пека на 180°C за 10-12 минути или докато се надигнат леко и започнат да придобиват светло кафяв цвят. Изваждам от фурната и ги охлаждам върху решетка.
За слепване може да използвате споменатите от мен кремове или любимо сладко или мармалад.
Имайте предвид, че след слепването омекват още. Препоръчвам слепване директно преди консумация. Останалите сладки съхранявам в стъклен буркан до ден - два.










Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!

Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм 

Благодаря!




Няма коментари:

Публикуване на коментар