Здравейте, приятели!
Преди мнооого...години 😃любимият ми сезон беше лятото, най - горещите дни и безкрайното излежаване на плажа, при това без почивка. Сега, като се замисля, не знам как съм го издържала това.
В момента най - прекрасното време за мен е пролет и ранна есен, но....сега ще си говорим за есента - най - щедрото време от годината - пъстро, цветно, богато на аромати и вкусове.
Безспорно всеки сезон има своето очарование, но не може да се отрече предимството на месец септември - когато лятото и есента си подават ръка и бавно и неусетно барбекюто на открито, бързата храна, богатите салати, отстъпват на домашните печива, бавно печеното месо, тиквеното лате в компанията на меко одеяло с любима книга и домашен уют.
За тези споделени моменти ви предлагам да си направите нещо сладичко, за защо не и здравословно - вкусни, сочни и ароматни тиквени гевречета.
Режимни са, лесно се правят и ще изпълнят дома ви с ароматите на настъпвашата златна есен.
Enjoy!
Продукти - От тази доза – около 18 гевречета
2 яйца М размер
½ ч.ч кокосова
захар
1/3 ч.
нерафинирана тръстикова захар
2 ч.ч пюре от
тиква – предварително сварена тиква – пюрирана. Преди да пюрирате тиквата отцедете
много добре от излишната вода от варенето.
250 гр рикота
1 ч.ч кокосово
брашно
1 ч.ч бадемово
брашно
½ ч.ч смлени
лешници + още шепа ситно натрошени за поръска
1 ч.л канела
½ ч.л джинжифил
на прах
капсула ванилия
1 бакпулвер – 10
гр
Мярка – ч.ч с вместимост 300 мл течност
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте с миксер яйцата с двата вида
захар.
Прибавете пюрето от тиква + подправките. Добавете двата
вида брашна, бакпулвера и смлените лешници – разбъркайте. Следва рикотата. Отново разбъркайте всичко с помощта на шпатула. Получава се меко тесто,
което е много приятно за работа.
Застелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене.
Оформете с ръцете си малки питки и внимателно направете отвор по средата, за да
се оформят гевречета. Поръсете с натрошени лешници и печете в загрята на 200 гр
фурна до златисто.
Гевречетата са най – вкусни на следващия ден – поели от
подправките, сочни и много ароматни.
Идеалната компания за тиквено лате, капучино или ароматен чай.
Няма коментари:
Публикуване на коментар