Необходими продукти:
800 гр свински ребра
за маринатата:
80 гр бебешко пюре от ябълки
80 гр кетчуп
1/2 ч.л чесън на прах
1/2 ч.л сладък червен пипер
1/2 ч.л черен пипер
3 с.л соев сос Kikkoman
сока от половин лимон
3 с.л захар - може и мед
1/2 ч.л канела
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти за маринатата в голяма купа и разбъркайте добре.
Разрежете ребрата на отделни порции - по едно ребро всяка.
Прибавете месото в купата при маринатата и разбъркайте добре, за да се овкуси.
Оставете в хладилника поне за час. Колкото повече се Маринова, толкова по - вкусно става.
Загрейте фурната до 220 гр.
Поставете месото заедно с маринатата в подходяща тавичка. Покрийте с алуминиево фолио и печете 40 мин. След това време, премахнете фолиото и печете без фолио още около 30 мин или до приятен златист загар.
Сервирайте ребрата с подходяща свежа салата и картофено пюре.
Сервирайте соса отделно в сосиера.
Да ви е сладко!
Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар