Най - вкусния ябълков сладкиш до този момент за мен!
С благодарности на Пепи Стоева за чудесната рецепта.
Много малко промени направих - не съм добавяла лимонов сок в плънката и намалих с малко захарта (това зависи и от сладостта на ябълките).
Вместо стафиди използвах сушени череши на Serena (сушени без консерванти) и ароматизирах с ром.
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
10 гр канела на прах
200 гр едро смлени орехохи ядки
100 гр сушени череши
100 гр смлени обикновенни бисквити - по време на пости използвам
Начин на приготвяне:
7.Завиват се на нестегнато руло и се поставят в тавата за печене (която предварително е застелена с хартия за печене.8. Така се подготвят и останалите рула 9.Готовите наредени рула се намазват отгоре с олио/или масло. 10.Нареденият щрудел се пече в предварително загрята на 190* фурна (без вентилатор) до зачервяване - около 30 мин. 11. Изважда се и оставя да изстине за 5-6 мин, след които се поръсва с пудра захар, смесена с малко канела.
Няма коментари:
Публикуване на коментар