За тази рецепта се вдъхнових от Тук.
Не съм очаквала, че нещо изцяло зеленчуково ще бъде толкова вкусно и ще се хареса дори на хора, които по принцип си търсят месото.
Не съм пържила, а изпекох кюфтенцата на фурна.
По време на Рождественския пост приготвих кюфтенцата няколко пъти и ги сервирах със свежа салата.
През останалото време сервирам със стандартен млечен сос с копър и чесън.
Необходими продукти:
6 големи картофа
100 гр суров ориз
600 гр замразени зеленчуци на Бондюел: използвах Royal Mix
1 връзка пресен копър
1 ч.л чубрица
1 малка глава лук
сол и черен пипер на вкус
малко олио за напръскване на кюфтенцата при печене
За Хрупкавата поръска:
натурален царевичен корнфлейкс - ситно натрошен
сусамови семена
галета
Начин на приготвяне:
* В отделна купа се смесват продуктите за поръската.
* С ръце се оформят кюфтенца.
* Овалват се в сместа за хръпкавата поръска.
* Подреждат се в тава застлана с хартия за печене.
* Отгоре се поръсват с олио и се пекат в загрята на 250 гр, фурна до златисто.
Да ви е сладко приятели!
Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар