Нискомаслен сладкиш с ябълки, круши и какао/ Low fat pear and apple cake with cacao



Нискомаслен, пълнозърнест, с овесени ядки и без лактоза!
И..... супер бърз!✌❤
Забъркването ще ви отнеме по - малко от 10 мин..
Нямате миксер!😱
Никакъв проблем.
Необходими са ви само две купи.
Отделете си за печенето около 30 мин.и voalá! - Сервирате на масата сладост с редуцирани угризения!❤☕😀


Необходими продукти - за кръгла тава с диаметър около 30 см.


125 гр пълнозърнесто брашно
3 с.л фини овесени ядки
50 гр какао на прах
100 гр тъмна кафява захар
100 гр бяла захар
1 ч.л сода бикарбонат
280 гр - общо настъргани круши и ябълки - използвах 2 средни круши, доста узрели и 1 средна ябълка
3 с.л олио
1 яйце
1 капсула ванилия на д-р Йоткер
щипка канела
10 гр Лимонова захар Pikantina


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 гр.
Пригответе си 2 купи.
В едната сложете брашното, овесените ядки. какаото, двата вида захар и содата. Разбъркайте.
В другата купа сложете настърганите круши и ябълка, олиото, яйцето, ванилията и останалите аромати. Разбъркайте.
Смесете съдържанието на двете купи и разбъркайте с вилица, докато се хомогенизира добре.
Получава се леко лепкаво тесто с консистенция на тесто за кекс (може би една идея по - рядко).
Изсипете тестото в тава, покрита с хартия за печене.
Печете около 30-35 мин или до суха клечка.
Имайте предвид, че сладкишът се получава леко влажен.
При тест с клечка  - клечката излиза от тестото с полепнали по нея трохи, но в никакъв случай със сурово тесто.
Може да се ориентирате за готовност и по това, че при натиск готовото тесто възвръща формата си.
Оставете сладкиша да се охлади за 5 мин. в тавата, след което го обърнете да изстине окончателно върху решетка.
Поръсете по желание с пудра захар.
Сервирайте с ароматно кафе!
Да ви е сладко приятели!





Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!








2 коментара:

  1. Здравей, Ради! Опитах рецептата във веган вариант с ленено яйце. Много вкусен кейк се получи. Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,Дени!
      Много се радвам,че рецептата ти е харесала.Стана ми любопитно за лененото яйце.🙂
      Поздрави и от мен и благодаря за обратната връзка!

      Изтриване