Необходими продукти:
300 гр свинско филе
1 патладжан
2 с.л качественна майонеза
50 гр кашкавал
3 бр. пресни домата
олио
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
смес от сушени билки - босилек, майорана и риган
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на колелца, посолете и оставете настрани, за да си пусне горчивия сок.
Нарежете месото на котлети и изтънете с дървено чукче. Посолете и натрийте с черен пипер.
В сгорещен тиган с малко мазнина, запечатайте месото, като запържите леко от двете страни.
Изцедете сока от патладжана и изплакнете кръгчетата с вода.
Долейте малко олио в тигана в който запечатахте месото.
Изпържете патладжаните леко от двете страни и отцедете върху кухненска хартия.
Нарежете доматите на кръгчета.
Настържете кашкавала.
Сложете котлетите в тавичка леко намаслена с мазнина. Поръсете със сушените подправки, отгоре сложете резен патладжан, леко намажете с майонеза, резен домат, отново намажете с майонеза, завършете с резен домат.
Печете в предварително загрята фурна на 200 гр за около 30 мин.
Малко преди да извадите ястието от фурната,поръсете котлетите с настърган кашкавал.
Запечете отново до разтапянето на кашкавала и до образуването на причтна хрупкава коричка.
Източник: Готовим дома
* в оригиналната рецепта месото се изтънява тънко и не се запечатва. Всичко се слага сурово
(само патладжаните са леко запържени).
На мен не ми се рискуваше кашкавала да се разтече, а месото да остане сурово и затова процедирах по малко променен начин от оригинала.
Получи се много крехко и ароматно месо, което си върви директно с гарнитурата!
Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар