Необходими продукти: - за 4 порции
200 гр бейби спанак
400 гр Пролетен микс на Бондюел
2 стръка пресен лук
50 гр сурови орехови ядки - за повече аромат може да ги запечете за кратно на сух тиган
1 връзка пресен магданоз
за дресинга:
2 сварени яйца - настъргани на ситно ренде
2 с.л майонеза
1 ч.л Дижонска горчица
сока на половин лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете зеленчуковия микс за 3 мин. Веднага след това изстудете зеленчуците в ледена вода за 10 сек., за да спре процеса на готвене и да останат свежи. Отцедете ги добре върху кухненска хартия.
Нарежете пресния лук на колелца.
В купа смесете спанака, добре отцедения зеленчуков микс, пресния лук и магданоза.
Разбъркайте нежно.
В отделна купа смесете всички продукти за дресинга.
Разпределете салатата в отделни порционни чинии, залейте с дресинга, посипете с орехови ядки и сервирайте.
Да ви е сладко!
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по-долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook. Благодаря ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар