Млечна супа с левурда, пресен чесън и пресен лук / Milk soup with wild garlic, fresh garlic and fresh onion


Необходими продукти: - за около 4 порции

1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
1 връка пресен див чесън ( левурда)
1 и 1/2 ч.ч прясно мляко
3 ч.ч зеленчуков бульон или вода
4 с.л кваме масло
3 с.л брашно
връзка пресен магданоз
сол, черен пипер и  мляно индийско орехче - на вкус
Начин на приготвяне:
Лука, чесъна и левурдата се измиват и се нарчзват на ситно. Запържват се в маслото до омекване. Прибавя се брашното и след като се запържи и то, се налива по малко от прясното мляко. Разбърква се с тел. Сипва се бульона и се оставя да къкри, докато супата леко се сгъсти.
Подправя се с наситненищ магданоз, индийското орехче, сол и черен пипер.
Сервираме супата поръсена с магданоз.
Да ви е сладко!

Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по-долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във FacebookБлагодаря ви!


Няма коментари:

Публикуване на коментар