Страници

Пролетна салата с бейби спанак и яйчен дресинг / Spring salad with baby spinach and egg dressing


Необходими продукти: - за 4 порции

200 гр бейби спанак
400 гр Пролетен микс на Бондюел 
2 стръка пресен лук
50 гр сурови орехови ядки - за повече аромат може да ги запечете за кратно на сух тиган
1 връзка пресен магданоз
за дресинга:
2 сварени яйца - настъргани на ситно ренде
2 с.л майонеза
1 ч.л Дижонска горчица
сока на половин лимон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете зеленчуковия микс за 3 мин. Веднага след това изстудете зеленчуците в ледена вода за 10 сек., за да спре процеса на готвене и да останат свежи. Отцедете ги добре върху кухненска хартия.
Нарежете пресния лук на колелца.
В купа смесете спанака, добре отцедения зеленчуков микс, пресния лук и магданоза. 
Разбъркайте нежно.
В отделна купа смесете всички продукти за дресинга.
Разпределете салатата в отделни порционни чинии, залейте с дресинга, посипете с орехови ядки и сервирайте.
Да ви е сладко!


Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по-долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във FacebookБлагодаря ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар