Крем супа от броколи с пармезан и соев сос / Cream broccoli soup with parmesan and soy sauce




В този сезон топла супичка винаги се посреща с радост!
Тази, която сервирам днес, е с деликатен вкус, нежна структура и пълна с вкусове и аромати.
И няма как иначе, защото соевият сос Kikkoman  може да превърне всяка хапка в съвършенство (естествен източник на Умами  - Пети вкус, бульонен, месен, пикантен - обгръщащо небцето ви богатство на вкусове, магическа съставка на вашата храна).
До края на кулинарният маратон орзанизиран от Kikkoman и Блоговодител остават само 4 дни!
Побързайте и се включете в надпреварата за много интересни награди.
Повече за предизвикателството и как да се включите -  Тук, а ако харесвате това което правя и моите рецепти, може да ме подкрепите от формата Тук.
Благодаря ви приятели!

Необходими продукти:

1 глава броколи
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
2 моркова
1 голям картоф
1 с.л олио - за задушаването на зеленчуците
около 1, 5 л. вода
100 гр настърган пармезан
2 с.л соев сос Kikkoman
сол и черен пипер на вкус
1 ч.ч прясно мляко
1 пълна с.л масло
оризови крекери или домашни чеснови крутони с пармезан -  за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте илио в тенжерата, в която ще готвите супата. Прибавете вътре ситно нарязания лук и гответе докато стане златист. Добавете морковите и картофите нарязани на малки кубчета. Разбъркайте. Добавете малко водичка и задушете под капак докато зеленчуците леко поомекнат. Тук е момента за прибавите и скилидките чесън намачкани ( не ги слагам в началото, за да не прегорят)
Измийте добре броколито и го накъсайте на розички. Добавете ги в тенжерата.
Налейте вода малко над нивото на зеленчуците. Гответе, докато броколито и останалите зеленчуци омекнат до пълна готовност.
Налейте в супата прясното мляко и соевия сос. Добавете маслото и поръсете с пармезана.
Пасирайте до пълна хомогенност.
Опитайте, и ако е необходимо, прибавете сол на вкус. Подправете с млян черен пипер.
Сервирайте с оризови крекери или домашни чеснови крутони с пармезан
За крутоните:
Нарежете хилийки хляб на малки кубчета. Поръсете със зехтин и чесън на прах.
Печете във фурната на 170 градуса докато леко се зачервят. На финала поръсете с малко настърган пармезан и запечете още малко.
Така изглежда супичката преди да пасираме



 а така вече готова

Да ви е сладко приятели!

Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.

Благодаря ви!


Всички мои рецепти със соев сос може да проследите Тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар