Нисковъглехидратна запеканка с пилешко месо, гъби и тиквички / Low-carb casserole with chicken, mushrooms and zucchini


Здравейте, приятели на " Подправено с любов".
Рецептата за днес е от онзи вид - любимия ми - или иначе казано, приготвям уж за себе си и режимно, но всички у дома са доволни.
Ястието представлява тип запеканка и основните продукти за нея са крехко пилешко месо, тиквички, гъби печурки и сирена.
За себе си сервирам порция, в компанията на пресни зеленчуци (както винаги), а за момчетата приготвих и картофки на Фрайер.
В Инстаграм, може да откриете кратко видео по приготвяне на това ястие, както и комбинирани менюта за цял ден - закуска, обяд и вечеря, адаптирани към моето режимно хранене.
Ако ви е любопитно, добре сте ми дошли и там.
Говорим си не само за храна.


За да си приготвите и вие сочна запеканка с пилешко и хрупкава коричка ще са ви нужни:

Необходими продукти - за около 6 порции


3 ч.ч настъргана моцарела 
1 чаша извара  - използвам на Ведраре
4 стръка пресен лук, нарязани
3 яйца, разбити
2 супени лъжици смес от сухи провансалски подправки - риган, мащерка и съвсем малко босилек
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин 
около 350 гр пилешки гърди, нарязани на жулиени
200 гр гъби печурки, нарязани на дебели филийки
2 средни тиквички, нарязани полумесеци
2 с.л настърган пармезан

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете моцарелата, изварата, лука, яйцата, сушените билки, солта и черен пипер на вкус. Оставете настрана.
В голям дълбок тиган загрейте зехтина. Запържете тиквичките и гъбите. Подправете със сол и черен пипер. След няколко минути добавете и пилешкото месо и гответе още 5 минути или докато пилето стане златисто.
Прехвърлете съдържанието на тигана в гевгир и отцедете много добре или използвайте решетъчна лъжица за прехвърлянето на тази смес при млечно - яйчната.
Разбъркайте внимателно, за да се смеси всичко. 
Прехвърлете в подготвената форма ( тавичка за печене), предварително намаслена. Отгоре поръсете с настърган пармезан. Печете за 30-40 минути в загрята на 230 гр фурна или докато ястието  придобие златиста коричка.
Охладете, нарежете на порции и сервирайте с пресни зеленчуци..




Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога.  Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!


Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм 

Благодаря!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар