Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
3 яйца
1 с.л олио
2 с.л вода
галета - до гъста кашица на сместа
сол и черен пипер на вкус
за соса:
кисело мляко, чеснова паста (пресовани през преса 2 скилидки), ситно нарязан пресен копър,
натурално крема сирене
Начин на приготвяне:
Измиваме добре карфиола, накъсваме го на малки розички и го бланшираме в кипяща подсолена вода за около 5 мин.Веднага след това измиваме розичките под течаща студена вода.
В купа разбъркваме яйцата, галетата, олиото, водата, малко сол и черен пипер.
Сместа трябва да е като гъста каша.
Топваме всяка розичка в панировката и подреждаме в тава, предварително застлана с лист хартия за печене.
Печем карфиола в предварително загрята фурна на 250 гр. с вентилатор.
В отделна купа смесваме продуктите за соса.
Поднасяме розичките карфиол с млечния сос.
Да ви е сладко приятели!
Използвах като основа тази рецепта, но без сусама
Няма коментари:
Публикуване на коментар