Кое дете не обича сладолед🍦🍦🍦?
Аз даже възрастен човек такъв не познавам😜!
Този вариант на леденото лакомство, който ви предлагам днес, е наслада без угризения👌!
Е, от него може и да не отслабните, но пък поне сте сигурни точно какви продукти сладате.
В сладоледа няма захар (сложила съм малко натурален домашен мед за подслаждане), няма добавки със странни имена, има пресни и сушени плодове (винаги избирам такива, който не са третирани със серен диоксид и не съдържат подсладители).
Не е нужно да сте виртуоз в кухнята, за да се насладите на този любим десерт за лятото.
Ще са ви необходими само малко фантазия (може да променяте съставките според вкуса си) и формички за домашен сладолед.
Ако не разполагате с такива формички, може да използвате и чашки за еднократна употреба и дървени клечици (не съм им фен на чашките от пластмаса, но в краен случай и те вършат работа).
Ето и рецептата за това как точно приготвих сладоледа на снимките (очаквайте скоро и други варианти)✌✌✌Необходими продукти (за 6 бр сладоледчета, като на показаните снимки)
3 много добре узрели банана
500 гр цедено кисело мляко
1 с.л домашен мед
100 гр.сушени червени боровинки ( предварително накиснати във вода, за да омекнат)
100 гр черен шоколад ( нарязан на малки парченца)
Начин на приготвяне:
В купа поставяме обелените и нарязани на парчета банани.
Добавяме 2 с.л от киселото мляко и меда. Пюрираме с помощта на пасатор.
Прибавяме към пюрираните банани и останалото цедено кисело мляко, сушените боровинки, добре изстискани от водата и парченцата черен шоколад.
Разбъркваме добре, за да се смесят съставките.
Разпределяме сместа във формичките за сладолед, като преди да ги сложим във фризера, поставяме и капачетата ( те всъщност се оказват дръжките на леденото лакомство).
Замразяваме във фризера за поне 4 часа.
За да извадите по - лесно сладоледчетата от формичките, ги посавете за кратко (5-6 сек) в купа с топла вода.
След тази процедура сладоледчетата лесно излизат от формата.
Да ви е сладко!
Весело лято приятели🌞🌞🌞!
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по-долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook. Благодаря ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар