Крем супа с грах, топено сирене и бекон / Cream soup with peas, melted cheese and bacon


 Необходими продукти:за около 5 порции

820 гр грах от консерва - използвам на Сторко
1 глава лук
1 с.л олио
2.5 л вода
250 мл. прясно мляко
2 с.л краве масло
4 бр. триъгълничета топено сирене - използвам сирене Президент (може да замените и с друга марка, но за тази рецепта трябва да е натурално и без допълнителни аромати)
връзка пресен копър
10 бр. бекон на ленти

За чесновите крутони с пармезан:
3бр. филийки хляб
2 скилидки чесън
100 гр настърган пармезан

Начин на приготвяне:


* На супата - В малко мазнина запържваме лука нарязан на ситно. Когато лука поомекне, добавяме граха от консервата. Наливаме около 1/2 ч.ч вода и задушаваме за кратко (около 10 мин).
Добавяме останалото количество вода и довеждаме до кипене.
Пасираме готовата супа до фина гладкост.
Прибавяме кравето масло, топеното сирене, прясното мляко и ситно нарязания копър.
Пасираме отново. Ако ви се стори гъста съпата, коригирайте гъстотата с прясно мляко и отново пасирайте.
** На бекона: запичаме лентите бекон на сух тиган с незалепващо покритие - до приятен златист загар и хрупкавост.
*** На чесновите крутони с пармезан - Нарязваме хляба на кубчета. Претриваме скилидките чесън с плоската част на ножа с малко сол до гладка паста.Разбъркваме внимателно хлебните кубчета с чесновата паста. Препичаме филийките хляб на парти грил или на фурна.
Малко преди да са готови ги поръсваме с пармезана и допичаме.

Сервираме супата с чеснови крутони и кубчета бекон.
Получава се вкусна и свежа супа с деликатен млечен вкус и ароматен завършек от крутоните и бекона.
Да ви е сладко приятели!

Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.Благодаря ви!




Няма коментари:

Публикуване на коментар