Руски пирожки с колбас / Traditional Russian Pirozhki Recipe with sausage



Много вкусни, мекички и ароматни пирожки ви предлагам днес. Много трудно, но успях да открия кренвирши без Е-та. Не бях яла кренвирши не помня от кога. И така....тази отдавна запазена в архивите рецепта видя бял свят.
Тестото е гладко, еластично и при изпичане невероятно вкусно.
Не се нуждае от дълго месене и втасване. Трябва само за кратко да премесите, за да оформите тестото на топка и да имате търпение да почине 30 мин.
Е разбира се....ще трябва да изчакате пирожките да изстинат добре, преди да си ги хапнете, но уверявам ви, чакането си заслужава и резултатът ще ви накара да искате още и още ❤.


Необходими продукти:

1 ч.ч кефир ( може да замените с прясно мляко)
1/2 ч.ч олио
11 гр суха мая ( сложих пакетче и половина на д-р Йоткер)
1 ч.л сол
1 с.л захар
2 ч.ч брашно и още малко ( около 3 с.л за доомесване)
жълтък на едно яйце - за намазване.

Начин на приготвяне:

Смесете олиото с кефира и леко загрейте.
Добавете солта и захарта.
Пресейте брашното и смесете с маята. Изсипете сместа с кефира и замесете тесто. Ако е необходимо прибавете още малко брашно ( наложи ми се да добавя около 3 с.л). Трябва да получите меко еластично тесто.


Поставете тестото в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете тестото да почива за 30 мин.

Когато тестото е готово, с ръце късайте малки топки, оформете малки кръгове, поставете вътре пълнежа от нарязани кренвирши, загърнете двата края на кръга и прищипете с вилица.

Наредете оформените пирожки в тава покрита с хартия за печене с прищипаната страна надолу. От това количество продукти получавам около 12 бр. пирожки.



Оставете оформените пирожки да починат за 10 мин.
Намажете пирожките с разбит жълтък.
Печете в загрята на 200 гр.фурна до приятен златист загар.
Охладете пирожките много добре върху решетка.
Сервирайте с айрян, пресни домати и маслини или по ваш избор.
Да ви е сладко приятели!










Ако сте харесали рецептата,помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне  по - долу, оставите коментар под публикацията или харесате страничката ми във Facebook.

Благодаря ви!

 













Няма коментари:

Публикуване на коментар