Почивните дни са време за лежерни късни закуски.
Кой би отказал пухкави домашни палачинки.
У дома почти винаги ги хапваме в комбинация на мед и сирене - едновременно, затова този път сиренето е директно в сместа.
За направата на тези мини палачинки ще ви е необходим тиган с незалепващо покритие и следните
Необходими продукти:
мярка ч.ч с вместимост 300 мл течност
От дозата излизат достатъчно бройки за закуската на 4 членно семейство
1 ч. ч пълнозърнесто брашно от българска пшеница, мляно на каменна мелница
с код Radi10 получавате 10% отстъпка
1 ч.ч прясно мляко
щипка сол
1 с.л зехтин
1/2 ч.ч вода
3 яйца
100 гр краве сирене
кокосово масло - за пърженето
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата, прясното мляко и водата.
След това прибавете брашното на порции, като внимавате да не се образуват бучки.
Накрая добавете зехтина, солта и натрошеното сирене.
Разбъркайте добре.
Изпържете палачинките в тиган с незалепващо покритие, като предварително го намазните - използвам кокосово масло за целта.
Гребвайте с лъжичка от сместа и оформете в тигана малки кръгли палачинки.
Пържете, докато забележите мехурчета по повърхността. След това внимателно обърнете мини палачинките, с помощта на силиконова шпатула и изпържете и от другата страна до приятен златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар