Здравейте, приятели на " Подправено с любов".
Днес рецептата, която ви предлагам, е за вкусна режимна рецепта, която се хареса на цялото ми семейство.
Опитвам се максимално да използвам сезонни продукти в кухнята си и няма как да подмина зеленийките - лапад, коприва, спанак, левурда. Толкова дълго ги чакахме цяла зима.
Днешната рецепта е тип запеканка, много сочно ястие се получи. Може да се хапва както топло, така и студено, а също така е подходящо и за кутийките ни за училище и офиса.
И както винаги, да ви напомня - стартитайте хапването си с порция свежи зеленчуци за срабилни нива на кръвната захар.
За да си я приготвите й вие ще са ви необходими:
Необходими продукти за около 5-6 порции:
400 гр пресен спанак
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън
250 гр бяло саламурено краве сирене
250 гр кашкавал
400 гр прясна моцарела
4 яйца
250 гр кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
150 гр пълнозърнесто брашно от лимец
черен пипер
шипка сух риган
сол на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
В тиган с малко зехтин задуших лука, нарязан на ситно, скилидката чесън - пресована, както и почистения, измит и нарязан пресен спанак.
Отгеглих от котлона, за да се охлади.
В купа смесих разбитите яйца, натрошеното сирене, настъргания кашкавал, киселото мляко с " погасената" сода в него, брашното и подправките.
Проверих дали спанака се е охладил и смесих с млечно - яйчната смес.
Прехвърлих всичко в тавичка, намазана с малко зехтин.
Отгоре разпределих накъсани парченца от моцарелата и разполовени чери доматчета.
Изпекох в загрята на 220 гр фурна до приятен загар.
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество и колаборации, използвайте ел.поща за контакт или ми пишете, на лично съобщение, в Инстаграм
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар