Здравейте, приятели!
Тази безглутенова пърленка бях планирала да изпека за себе си, за да мога да използвам в част от закуските си , както и да се опитам да сглобя сандвич с нея в ден с доста движение навън.
Оказа се, че момчетата реагират първосигнално на думата "Пърленка" пък била и тя безглутенова.
Затова изпекох две и продуктите ми са за двойна доза.
Ако ще правите само за себе си (такова чудо у дома май не се е случвало), то тогава просто разделете на две.
Може да гарнирате отгоре пърленката (така, както й се полага) с малко масълце, чесън и настърган кашкавал и да допечете до златисто, но аз реших да намаля чесъна, за да мога все пак да излезна сред хора.
Чесън има само в основното тесто. Оставям това колко ще сложите на вашата лична преценка.
Enjoy!
Това са продуктите, които съм използвала. Моцарелата откривам в Била, но има такава настъргана и подобна в Лидъл.
Брашното ми е пълнозърнесто от нахут.
Избрах него, защото е беглутенов продукт с високо съдържание на фибри, богато на фолиева киселина и витамини от група Б. Ниският гликемичен индекс на нахута го превръща в подходяща храна при хора с инсулинова резистентност и диабет, при контрол и регулиране на теглото. И както винаги ще кажа: - Не забравайте движението - колкото можете и каквото ви носи удоволствие.
Необходими продукти:
2 яйца
250 гр настъргана моцарела
160 гр грама крема сирене - при мен с подправки, но може и натурално
скилидка чесън - пресована
щипка сух риган
5 пълни с.л пълнозърнесто брашно от нахут
Начин на приготвяне:
от тези продукти се получават 2 кръгли пърленки, като тези на снимката
Месене е силно казано - целта е всички продукти да се смесят добре и да се оформи тесто.
Изглежда ето така.
Поставих тестото между листи хартия за печене и разточих на тънко.
Изпекох двете пърлени в кръгли тавички застлани с хартия за печене. Може да ги оформите и плоски или пък като малки питчици.
Пека в загрята на 200 гр фурна до златисто.
Както казах, след изпичане и по желание може да ги натъркате с чесново масло, да поръсите с настърган кашкавал и да допечете до хрупкава коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар