Здравейте, приятели!
Рецептата за днес е вдъхновена от една родопска рецепта за чушки по Велинградски, за която се оказа, че нямам всички необходими продукти, за да я изпълня в оригинал, както и от изостанал в кухнята ми пресен спанак (в оригиналната рецепта магданоз) и бекон (в оригинал домашна шарена сланинка).
Та така се получиха тези вкусни и малко по - различни пълнени чушки, които са режимни и без соса дори са иделани за кутията ми за обяд в офиса.
Ето и как ги приготвих и какви продукти използвах за направата им.
Необходими продукти
- за около 12 бр зелени чушки тип камби
12 бр. зелени чушки
за плънката:
2 с.л зехтин
450 гр бяло саламурено сирене не много солено
300 гр бекон
400 гр пресен спанак
3 яйца
2 връзки пресен лук
сол и черен пипер на вкус
за соса:
2 месести пресни домата или 400 консерва домати на кубчета
1 глава стар лук
2 с.л зехтин
Начин на приготвяне:
На плънката - загрейте малко зехтин в тиган и запържете бекона, нарязан на ситно. Добавете пресния лук, разбъркайте и след това на порции добавайте пресния спанак. Бъркайте, докато спанака омекне и се задуши.
Оттеглете плънката от котлона, изчакайте да се охлади, прибавете яйцата, сиренето, посолете и подправете с черен пипер.
С тази смес напълнете чушките.
Подредете ги в подходяща тава, в която ще ги изпечете.
На соса: Загрейте малко зехтин в тиган и запържете лука, нарязан на ситно. Прибавете доматите, нарязани на ситно или съдържанието на консервата домати.
Изчакайте да заври, посолете, гответе 2-3 мин, овкусете , ако е необходимо с малко захар за неутрализиране на киселия вкус от доматите и с този сос залейте чушките.
Изпечете на фурна до готовност.
Поднесете със свежа салата или с купичка кисело мляко.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар