Здравейте, приятели!
В последния ден от ноември сервирам разкошно и ароматно ястия с крехко свинско месо и сезонни продукти.
За тази рецепта съм използвала свинско бонфиле, което се готви лесно и бързо.
Ябълките, които използвам за тази рецептата са сорт Грени Смит.
Вкусът на соса е постигнат с ароматни подправки, соев сос и червено вино.
Необходими продукти - за около 5 порции
500 - 600 гр свинско филе
2 големи глави стар лук
един голям резен корен целина - около 200 гр
3 зелени ябълки Грени Смит
150 мл червено вино
2 с.л соев сос Кикоман
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л куркума на прах
щипка мащерка
пресен магданоз - за поръсване при сервиране
зехтин+ масло - за задущаването на зеленчуците и месото
Начин на приготвяне:
Готвя ястието в голям тиган от неръждаема стомана 18/10 с капак.
Лука нарязвам на полумесеци, месото на хапки, ябълките на по -дебели филийки, за да се усещат при консумация, а целината на тънки пръчици.
Загрявям зехтин и масло в тигана. Прибавям лука и задушавам под капак за кратко - 5-6 мин.
След това прибавям в тигана месото и готвя , като го обръшам от двете страни, за да се запечата.
Следват ябълките и целината. Разбърквам продуктите, ако е необходимо доливам много малко вода и задушавам под капак.
Пробвам дали месото и целината са готови, на ябълките не им трябва много готвене.
Подправям със сол и черен пипер (не прекалявяйте със солта, защото и соевия сос е солен), куркума на прах, щипка мащерка, доливам соев сос и вино.
Разбърквам и отново поставям капака. Готвя още около 7-8 мин.
Сервирам с ароматен ориз басмати или печени картофки на фурна.
Да ви е сладко, приятели!
Ако сте харесали рецептата, помогнете ми да я популяризираме с бутоните за споделяне по - долу, оставете коментар под публикацията или харесайте страничката ми във Facebook или Instagram акаунта на блога. Там също сте добре дошли да коментирате и споделяте. Благодаря Ви!
Моля, не копирайте снимки и текст без да посочите активна връзка към блога.
За сътрудничество, използвайте ел.поща за контакт.
Благодаря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар